keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Mitä Mio osaa.

Välillä sitä jää oikein ihmettelemään, miten paljon Mio on kehittynyt.

Mio oppi kävelemään heinäkuun alussa, kun muutimme tähän isompaan asuntoon. Entisessä asunnossa Mio oli jo noussut tukea vasten seisomaan monesti. Ei mennyt kuin muutama hetiku kun Mio käveli jo ilman tukea.
Itse olen lähtenyt kävelemään tuen kanssa 6.5kk iässä joten ei ollut ihmekkään, että Miokin lähti ns aikaisin kävelemään.

Nykyisin Mio kävelee tasaisilla alustoilla todella vankasti ja välillä niin kovaa, että luulisi pojan juoksevan. Ulkona Mio kävelee kanssa suh tukevasti , mutta Miolla on tapana jäädä seuraamaan ulkomaailman toimintaa.

Olen pikkuhiljaa alkanut Mion tulla rappusia itse. Nekin luonnistuvat, vaikka tosin hitaasti. Otan yleensä poikaa kädestä ja naureskelen kuinka hauskalta se näyttää, kun pieni ottaa isoja harppauksia rappusia ylöspäin.

Mitähän muuta? Mio höpöttää kovasti erilaisilla äänteillä ja äiti-sanakin on virallisesti tunnistettu.

Juuri ennen synttäreitään Mio oppi kiipeämään talousjakkaraa pitkin ja nyt hän kiipeää jo sujuvasti sohvalle ja sieltä alas itse, kuten myös talousjakkaralle ja sinne keittiön patterin päälle.

Aamuisin osataan itse syödä hedelmiä ja leipää, lusikkan idean älytään vaikka sitä ruokaa harvoin kuitenkaan saadaan suuhun asti. Osataan juoda pillillä ja mukista halutaan aina itse koittaa juoda, vaikkei ihan älytäkkään että sitä pitäisi hiukan nostaa ja kallistaa saadakseen juotavaa suuhun asti.

Osataan tuoda tavaroita ja "kiittää" päätä nyökyttelemällä.
Mio ymmärtää hymyillä kameralle, kun salama välähtää.

Siinä ne, joita nyt nopeasti mietittynä itselleni tuli mieleen.

Tämä ei liity osaamiseen, mutta Miolle on vihdoin puhjennut takahampaita kaksin kappalein, nyt hampaita on siis yhteensä jo 10!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti