maanantai 24. joulukuuta 2012

Jouluaatto

Kamera kulki kyllä koko jouluaaton mukana, mutta älysin juuri ettei niitä kuvia tullut otettuakaan niin paljon. Varsinkaan kun lahjoja availtiin.

Mio sai kasan kaikkea ihanaa ja tämä äitikin tarpeellisia ja ihania asioita, ehkä pureudun niihin myöhemmin.

Meidän aatto näytti siis tältä.

 Me herättiin Mion kanssa vähän jälkeen yhdeksän josta itse laitoin heti riisipuuron tulemaan ja Mio kävi herättämässä Mummin viemällä hänelle mandariinin. Joulupuuro syötiin koko perheen voimin.



    Aatto aamunahan on aina pakko katsoa ainakin Lumiukko! Meillä on myös melkein aina pyörinyt olohuoneessa Joulupukin kuumalinja niin kauan kuin vain muistan, mutta Lumiukko on minulle erityisen rakas jolloin en näe tai kuule mitään muutakuin tv:n.  Vuoden -07 aattoaamu meinasi mennä tyystin pilalle kun nukuin Lumiukon ohi, onneksi kyseinen elokuva löytyi Youtubesta.


          
 Mio nukkui päiväunet Lumiukon jälkeen ja heräsi sopivasti kun oma äitini (mummi) lähti joulusaunaan, vein Mion mukaan joulupesulle koska itse olin jo aikaisemmin käynnyt ja laittanut jo itseni valmiiksi. Kolmen aikaan menimme tien toiselle puolelle enoni luokse joululounaalle.
Enoni luona olivat myös Mion kummipariskunta ja enoni vaimon äiti miehineen.



 Kuvassa kummipariskunta, Enoni vaimoineen ja äitini. Lounas oli maittava vaikken itse perusta jouluruuista kuin rosollista. Onneksi enoni vaimo oli tehnyt myös perunoita, perunamuusia ja lihapullia joita itsekkin syön yleensä jouluisin. Juomaksi löytyi maidosta virvoitusjuomiin ja viiniin. Itse otin lasin viiniä ja kerkesin sitä maistamaan, kunnes muistin etten voi juoda alkoholia. Tai voin, mutta sitten en voisi ottaa tarvittaessa kipulääkettä selkääni ja päätin mielummin olla ilman sitä viinilasia, kuin hammasta purren kovissa selkäkivuissa.






Lopullinen lahjakasa koko perheelle, Mion kummeilta saimme tänään vielä lahjoja ja enoni perheeltä jotka ovat minun kummejani.



Minun ja Mion saalis näytti tälläiseltä, ihan itsekkin yllätyin lahjojen paljoudesta, koska itse olin toivonut vain pörrösukkia joululahjaksi.

Loppuillan Mio on leikkinyt uusilla leluillaan, kerennyt sotkemaan uuden valkoiden bodyn suklaaseen ja levittämään pienet helmet helmirasiasta lattialle. Mio nukahti suht hyvin viimeyöhön nähden ja on nyt nukkunut 1½h yöunia. Itse kävin nopeasti kotoa hakemassa flunssalääkettä ja collegehousut. Minulla oli jo eilen aika flunssainen olo ja tänään se on yltynyt, varsinkin iltaa kohden niveliä kolottaa ja nenä vuotaa.



Loppuillan hyvyyksiä elokuvan kanssa on joulusuklaat. Itse hankimme nuo Wiener nougatit ja lahjapaketeista paljastui noita hyviä Mauri Kunnas laatikon talvisuklaita ja perinteisiä Pandan ja Fazerin konvehteja.
Nyt me katsellaan äidin ja veljen kanssa Yksin kotona 2 netflixistä ja itse ajattelin kohta pistää jo maaten, jos tämä olo vähän helpottaisi.

Oikein hyvää joulua kaikille! Palataan joululahjoilla myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti